Festival Info

“het moet voor het duo ongetwijfeld een koud kunstje zijn om in elke kroeg een feestje te bouwen” 
De band Bacon Fat Louis bestaat uit Bo Hudson en Sandy ‘Slim’ Sticks. Een helft van het duo bespeelt de drums en de andere helft de gitaar. Samen zijn ze fan van bands als The White Stripes, John Lee Hooker en R.L. Burnside. Op het twaalf nummers tellende debuutalbum Bacon Fat Louis tonen de heren aan de ideale kroegband te zijn. Met een snelle toename in het aantal bluesbandjes in Nederland zal Bacon Fat Louis met deze plaat op zak er helaas nog niet zo snel tussenuit springen. 
Het kroeggevoel is iets wat het persbericht ook al zeer terecht onderstreept. Voor het effect vallen er al geluiden van een gezellige bar tussen de nummers door te horen. Met name de momenten waarop de heren ordinaire teksten spuien lijkt de groep zich daar thuis te voelen. Teksten als ‘There is a man looking out for you to spread your legs and sigh’ doen het ongetwijfeld goed in zo’n atmosfeer.
 

Dit wordt ondersteund met stevige bluesritmes en gospelinvloeden. De eerder genoemde voorbeelden sijpelen zeker door in de muziek. Bovenal wordt er een rauw karakter aan de ritmes meegegeven. De nummers klinken alsof ze ten tijde van de beste dagen van R.L. Burnside zijn opgenomen. Dat maakt ‘You Gotta Move’ een verrassend hoogtepunt. De oude bluesklassieker wordt in een heerlijke gospelversie gezongen.

 

Het duo Bacon Fat Louis komt met een degelijke rauwe blues. Het debuutalbum van de heren laat een geluid horen dat nergens verrast, maar zeker onderhoudend zal zijn in een kleine setting. Het mag de plaat dan weinig ambitieus maken, het moet voor het duo ongetwijfeld een koud kunstje zijn om in elke kroeg een feestje te bouwen. De eveneens op deze plaat opgenomen cover van Jimi Hendrix zijn ‘Voodoo Child’ vormt in zo’n avond ongetwijfeld een mooie uitsmijter.